joi, 2 aprilie 2009

Plantele ne ajuta sa fim sanatosi

Alimentatia dezechilibrata si stresul zilnic afecteaza organismul uman, mai ales glandele endocrine si in mod special pancreasul .Din pacate pe langa adultii care sufera de una dintre cele mai raspandite afectiuni ale pancreasului si anume diabet, sunt foarte multi copii.
Pentru tratamentul diabetului exista o seria de produse farmaceutice ,este necesar un regim alimentar foarte sarac in glucide si cu efecte de multe ori spectaculoase exista ceaiurile din plante.
Un ceai cu efect deosebit de bun in tratarea diabetului se poate face din urmatoarele plante: 3 parti martisor(Geum alpina) cate 1 parte frunze de mur si afin, 3 parti sclipeti(Potentilla aurea), 2 parti teci uscate de fasole verde . Se pune1 lingurita cu varf din acest amestec la 1/4 litru de apa si se face o infuzie. Cantitatea zilnica este de 1,5-2 litri .
Alte plante cu efecte miraculoase in scaderea zaharului din organism si tratarea afectiunilor pancreasului sunt: radacina de obligeana, socul, papadia, vascul,urzica, frunze de afin.
Diabeticii ar fi indicat sa manince telina, ceapa si usturoi( daca nu au alte afectiuni care le contraindica) , radacina de cicoare, sucul de castraveti proaspeti.

Niciun comentariu: