joi, 26 noiembrie 2009

Tratament si refacere intinderi musculare

Foarte multe persoane , in special cei care practica diferite sporturi, indiferent ca o fac de performanta sau la un nivel de amatori, sufera intinderi musculare. Aceste intinderi musculare la o prima impresie sunt ceva banal, ceva peste care se poate trece usor cu vederea, insa nu este deloc asa. O intindere musculara poate sa tina foarte mult daca nu este tratata corespunzator si poate sa se agraveze ducand la o ruptura musculara.

Am auzit multe cazuri in care la un meci simplu de fotbal au tras la poarta si au simtit o durere acuta in muschiul piciorului, durere care a persistat de fiecare data atunci cand se lovea mingea cu piciorul. Durerea la o intinderea musculara nu se simte tot timpul ci doar in momentul de extensie a muschiului, in rest parca nu este nimic in neregula cu muschiul , din acest motiv multi sportivi forteaza muschiul si ajung practic la rupturi musculare.

Ca si tratament va recomand incetarea sportului sau exercitiilor care au dus la intinderea musculara si folosirea unor creme cu efect de relaxare si vindecare a muschiului . Rezultate foarte bune, as spune ca mult peste alte creme din comert, am vazut la folosirea Gelului relaxant cu Spanz. Aplicati acest gel de doua ori pe zi , dimineata si seara, si masati muschiul pana cand gelul se absoarbe in piele. Dupa un repaus de 2 saptamani daca simti ca nu mai sunt dureri la nivelul muschiului puteti incepe usor exercitii de recuperare. Inainte de un efort (asemantor cu cel in care ati facut intinderea musculara) incalziti bine muschiul

Un comentariu:

maria spunea...

interesant siteul , felicitari pt postari